Ексклюзиви
субота, 22 лютого 2020 09:00

Міністр встановив рекорд

22 лютого 2014 року Арсен Аваков став в. о міністра внутрішніх справ. Відповідне рішення тоді ухвалила Верховна Рада.

Автор: УНІАН
  Аваков шість років керує МВС.
Аваков шість років керує МВС.

Через п'ять днів парламент затвердив уряд на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Аваков став міністром.

Відтоді працює у четвертому уряді. Був у двох Яценюка, одному Гройсмана і тепер - за прем'єрства Гончарука.

До роботі в Кабміні Аваков двічі був народним депутатом — від "Батьківщини" і "Народного фронту". П'ять років керував Харківською облдерж­адміністрацію. Займався банківським, будівельним, нафтогазовим бізнесом, теплоенергетикою.

У відомстві відбулися зміни. Створили Національну поліцію, Національну гвардію, Державну службу з надзвичайних ситуацій, сервісні центри МВС. Ліквідували пожежну інспекцію. Запрацювала єдина лінія 102 та колцентр Нацполіції. Міністерство координує роботу Державної прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков поконфліктував із Ситником

- Зеленському дійсно немає ким замінити діючого міністра. Так, щоб це дуже серйозне відомство було керованим, - каже політичний оглядач Леонід Швець.

"Зеленський ще не укріпився у владі, не відчув її. Побоюється залишитися сам на сам з МВС. Легше домовитись з Аваковим. Тому зараз обоє є союзниками. Хоча Арсен Борислович для Володимира Олександровича – ситуативний партер. Питання, ким його замінити Зеленського муляє постійно. Аж до того: "Скажіть мені на кого, я заміню". Хоче, щоб навколо нього були люди, яким він довіряє. Аваков таким не є. Але того, кому можна довірити МВС, поки немає.

У такий силовий орган не можна поставити будь-кого. Не кожного приймуть і не кожен впорається. Це як родео, де ковбої на мустангах їх підкорюють. І Аваков – спритний родео-наїзник. Йому вдалося приборкати всю цю мусорську спільноту. Це дуже не просто для людини з боку. Більше того, він зміцнився у цій системі. Знає її від і до.

Зеленському треба позбутися міністра Авакова в цьому році. Лакмусовим папірцем буде справа Шеремета. Бачимо, куди це все йде. Справа стане саме тим камінчиком, об який Аваков спіткнеться", - каже Леонід Швець.

Верховна Рада затвердила уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука торік у серпні. У Кабміні працюють три віцепрем'єри та 16 міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Міністр встановив рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути