Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2021 10:01

Зеленському виповнилося 43 роки

Зеленському виповнилося 43 роки
З часу інавгурації президента Володимира Зеленського минув рік і 8 місяців. Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 25 січня, президенту Володимиру Зеленському виповнилося 43 роки.

Зеленський народився 25 січня 1978 року у Кривому Розі, що в Дніпропетровській області, у родині професора, завідувача кафедри інформатики та інформаційних технологій Криворізького економічного інституту.

Вищу освіту здобув у цьому ж навчальному закладі, за фахом - юрист.

У студентські роки почав займатися КВК. Грав у команді "Запоріжжя — Кривий Ріг — Транзит". Згодом з'явилася команда "95 квартал", у якій Зеленський був капітаном, автором номерів. У 1999-2003 роках "кварталівці" виступали у вищій лізі КВК в Москві.

2003-го одружився з Оленою Кияшко. Вона за фахом - архітектор. Допомагала Зеленському на виступах і репетиціях, стала автором студії "Квартал 95".

2005-го на телеканалі "Інтер" з'явилося телешоу "Вечірній квартал". З'явилася "Студія Квартал-95". У 2010-2012 роках Зеленський був генеральним продюсером "Інтера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прибирав сніг

"Студія Квартал-95" уклала угоду з телеканалом "1+1" 2012-го. 31 грудня 2018 року у новорічну ніч Зеленський на цьому телеканалі заявив, що йде у президенти. "1+1" показав новорічне звернення тодішнього президента Петра Порошенка вже після 00:00.

30 січня Центральна виборча комісія зареєструвала Зеленського кандидатом у президенти. Раніше його висунула партія "Слуга народу".

У 1-му турі президентських виборів серед 39 кандидатів Зеленський отримав найбільше голосів - 30,24%. Разом із ним у 2-й тур вийшов Порошенко. У 2-му турі 21 квітня за Зеленського проголосували 73,22% виборців. Він став 6-м президентом України.

Що Зеленський обіцяв на виборах, можна прочитати тут.

За декларацією за 2019 рік, доходи президента і членів його родини становили понад 28,6 млн грн.

У липні торік Зеленський із родиною переїхав на державну дачу в резиденції Конча-Заспа Державного управління справами.

"У мене був будинок під Києвом (у селі Іванковичі Васильківського району. — Gazeta.ua). Але там було неможливо працювати через ковід. Дім продали. Я тимчасово переїхав до резиденції. Ми з дружиною шукаємо нове місце. Побудуємо житло або візьмемо в оренду", — казав Зеленський в інтерв'ю виданню Politico Europe.

На початку січня цьогоріч соціологічна група "Рейтинг" опублікувала дані опитування. Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 26,2%.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському виповнилося 43 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути