середа, 12 травня 2021 14:35

Зеленському вигідніше витиснути Медведчука з країни

Зеленському вигідніше витиснути Медведчука з країни
Віктор Медведчук може лишитися в Україні, вважає політичний оглядач Леонід Швець. Фото: УНІАН

Президенту Володимиру Зеленському краще витиснути голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука й нардепа Тараса Козака з країни. Буде гірше, якщо Медведчук залишиться й прийме виклик. Він може перемогти в суді. Має для цього достатньо зв'язків і можливостей, розповідає Gazeta.ua політичний оглядач 56-річний Леонід Швець.

"Для влади було б краще витиснути Медведчука й Козака з країни. Я не думаю, що наші хоробрі правоохоронні органи матимуть упевнений вигляд у суді, де в Медведчука сильна сторона. У нього в цій сфері все схоплено. І якщо дійде до суду, то може вийти не надто переконливо. Це не означатиме, що він не винуватий. Просто не зможуть довести провину. Звісно, ніхто цього не хоче", - вважає експерт.
Ситуація навколо Медведчука вдарить по "ОПЗЖ" і Петрові Порошенку:
"Зашквар із Медведчуком не можна відіграти назад. Тобто Бойко - це вже назавжди соратник Медведчука.
Коли ти б'єш по Медведчукові, то б'єш і по Порошенкові. Це зрозуміло. Саме Порошенко повернув його до вищої політичної ліги. Медведчук уперше потрапив у рейтинги українського "Форбсу". Його там не було за Януковича. Це, безперечно, заслуга Порошенка. Зеленському вистачило рішучості, якої не було у Петра Олексійовича", - каже Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук відреагував на обшуки

У президента Зеленського є свій мотив боротися з Медведчуком:
" Президент зараз виконує, окрім власних політичних завдань, і запит громадськості. Так і має бути. Чому Зеленський це робить? Це логічно в продовження історії, яка почалася в лютому. Тоді почали тиснути й на Медведчука, Козака, їхні канали, прокремлівську колону загалом. І це треба довести до кінця. Якщо є нормальні докази, то треба добивати. До того ж заручилися підтримкою США. Я не поділяю точку зору тих, хто каже, що російські військові навчання біля наших кордонів були наслідками "наїзду" на Медведчука. Не думаю, що Путін настільки любить і цінує свого кума. Але бачимо, що із заходу ми прикриті.
Боюся, Медведчук прийме цей виклик. І це може перетворитися на некрасиву історію. Не хотілося б бачити, коли ворог має переконливіший вигляд за тих, хто зараз на біці правди, але заслабкий професійно", - підсумовує Швець.

11 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя" 66-річному Віктору Медведчукові й нардепу 49-річному Тарасові Козаку. Їх підозрюють у державній зраді та розграбуванні державних надр у Криму. Також оприлюднили аудіозаписи розмов, де Медведчук домовляється із заступником голови уряду Росії Дмитром Козаком щодо перереєстрації українського підприємства на території Криму.
Голова СБУ Іван Баканов заявив, що Медведчук через Козака передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському вигідніше витиснути Медведчука з країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути