вівторок, 11 травня 2021 23:58

Медведчук відреагував на обшуки

Медведчук відреагував на обшуки
Медведчук заговорив про "політичну розправу". Фото: Укрінформ

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук заявив, що не ховатиметься від слідста.

"Заявляю, що я перебуваю в Україні і не збираюся ховатися від правосуддя. Я і далі буду брати участь в законних слідчих діях і домагатися справедливості як для себе, так і для всіх українських виборців, які довірили мені високе звання народного депутата України", йдеться в заяві Медведчука. Її опублікували пізно ввечері.

Він назвав "політичною розправою" обшуки в нього вдома та в офісі, а також спробу вручити йому підозру у державній зраді. Медведчук вважає, що правоохоронці порушують українське законодавство, а під час обшуків в нього нічого незаконного не знайшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили аудіозаписи розмов Медведчука з високопосадовцем РФ

Проте лідер ОПЗЖ ніяким чином не прокоментував ті факти, які представили в СБУ та Офісі генпрокурора. Йдеться про домовленості із заступником керівника Адміністрації президента РФ Дмитром Козаком про перереєстрацію підприємства в захопленому Криму і видобуток корисних копалин, а також про передачу Росії інформацію про прихований підрозділ ЗСУ.

11 травня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна голові політради партії "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

Правоохоронці підозрюють Медведчука у діяльності, спрямованій на підрив економічної безпеки України.
В СБУ також стверджують, що Медведчук через свого однопартійця Тараса Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук відреагував на обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути