четвер, 04 березня 2021 07:00

Зеленському для овацій треба політично вдарити по Медведчуку і Порошенку

Зеленському для овацій треба політично вдарити по Медведчуку і Порошенку
"Зеленський ніколи не приховував, що хоче, аби Порошенко був покараний", - каже Швець. Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти кума Путіна Віктора Медведчука, щоб заробити оплески українців. Із Петром Порошенком так не вийде.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" каже журналіст і політичний оглядач Леонід Швець.

"У будь-якому фіналі актора Зеленського - аплодисменти й овації. Йому треба, щоб люди усміхалися. Як до цього прийти, він шукає.

Велика частина українців не люблять Порошенка. Багато хто ненавидить Медведчука. Що треба зробити для оплесків? Політично вдарити по обох", - зазначив Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчука бояться. Аваков пояснив, чому

За його спостереженнями, Порошенко "робив усе так, щоб його не можна було притиснути швидко".

"Із Медведчуком теж було б непросто, якби пішли по судах. А взяли санкціями. Це політико-правове рішення. Цей прийом використовуватимуть і далі, бо сподобалося. Не треба великої доказової бази.

З Порошенком так не вийде. Він хто завгодно, але не державний зрадник. Сподівалися підсікти його на торгівлі з ворогом. Але такі речі ховають потужні юристи. Через переляк він перевів "Прямий" з фіктивної власності у реальну. Цей крок може бути для нього небезпечним. У Порошенка є скелети в шафі. А Зеленський ніколи не приховував, що хоче, аби Порошенко був покараний", - сказав Швець.

19 лютого РНБО запровадила персональні санкції проти проросійського політика Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки осіб, причетних до фінансування тероризму.

2 лютого запровадили санкції на 5 років проти соратника Медведчука Тараса Козака та його компаній, які володіють телеканалами ZIK, "112 Україна" і NewsOne. Мовлення телеканалів уже припинено.

Інтерв'ю Леоніда Швеця шукайте в журналі "Країна" від 4 березня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському для овацій треба політично вдарити по Медведчуку і Порошенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути