четвер, 25 лютого 2021 19:48

Зеленського просять заборонити ОПЗЖ і партію Шарія

Зеленського просять заборонити ОПЗЖ і партію Шарія
До президента звернулися у четвер. Фото: president.gov.ua

Чернівецька міська рада звернулася до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради, Міністерства юстиції і Ради національної безпеки і оборони з проханням заборонити діяльність партії "Опозиційна платформа - за життя" і партії Шарія.

Рішення міськрада ухвалила у четвер, повідомляє "Укрінформ"

"Україна пережила три хвилі декомунізації та дерусифікації, кожна з них мала своє логічне завершення. Всі попередні суспільно-політичні революції в незалежній Україні призводили до заборони проросійських антиукраїнських партій – Комуністичної партії та Партії регіонів.

Сьогодні є унікальний шанс успішно завершити цю боротьбу та перемогти у гібридній війні з російським впливом. Просимо вас підготувати та прийняти законопроєкт і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій, які захищають інтереси російського агресора в Україні, - це "Опозиційна платформа - за життя" та партія Шарія", - йдеться у тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ вивчить записи про Медведчука, Порошенка і Суркова

Під час обговорення було прохання доповнити текст звернення наступним змістом: "Чернівецька міська рада засуджує та визнає ганебним голосування проти постанови Верховної Ради "Про визнання Революції гідності ключовим моментом державотворення України" народним депутатом з Буковини Михайлом Папієвим та звертається до РНБО щодо застосування до даного народного депутата відповідних санкцій".

19 лютого РНБО запровадила санкції проти співголови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

25 лютого СБУ оголосила у розшук прокремлівського блогера Анатолія Шарія.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського просять заборонити ОПЗЖ і партію Шарія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути