понеділок, 07 березня 2022 21:54

Зеленського нагородили медаллю Свободи Рейгана

Зеленського нагородили медаллю Свободи Рейгана
Нагороду медаль Свободи мають лише 10 людей у світі. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський отримав медаль Свободи Рональда Рейгана.

Нагороду для президента послу України у США Оксані Маркаровій передав керівник Президентського фонду Рейгана Фредерік Раян, повідомила пресслужба Офісу президента 7 березня.

Ця висока нагорода відзначає лідерство глави Української держави та незламність духу мільйонів українців, які обстоюють своє право обирати власне майбутнє та надихають увесь цивілізований світ боротися за цінності свободи й демократії, яким Рональд Рейган присвятив своє життя. Президент Рейган дав рішучий поштовх руйнації радянської "імперії зла" та проклав шлях до свободи та демократії її поневоленим народам на теренах колишнього СРСР, наголосив Раян.

Кремлівський режим намагається відновити уламки радянської імперії, проте, як і три десятиліття тому, "імперія зла" не має шансів на існування. Українці своєю кров'ю та відчайдушною боротьбою дають люту відсіч агресору, демонструючи мужність і волю, зазначив керівник фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дав статус героя шістьом містам, нагородив мерів і голів ОДА

"Ми маємо усвідомлювати, що жоден арсенал, жодна зброя у світових арсеналах не є такою могутньою, як воля та моральна мужність вільних чоловіків і жінок. Це та зброя, якої наші супротивники в сучасному світі не мають", – процитував Фредерік Раян президента Рейгана.

Нагороду медаль Свободи заснував Фонд президента Рональда Рейгана в 1992 році. Її вручають видатним світовим діячам за "здійснення значного і стійкого внеску в розвиток свободи у світі". За весь час існування нагороди її лауреатами стали лише 10 людей, зокрема Лех Валенса, Михайло Горбачов, Колін Павелл, Маргарет Тетчер, Джордж Буш, Іцхак Рабин, Натан Щаранський.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського нагородили медаллю Свободи Рейгана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути