середа, 23 вересня 2020 21:58

Зеленський зустрівся із послами G7 та ЄС. Про що говорив

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із послами країн "Великої сімки" та ЄС.

Автор: president.gov.ua
  На зустріч йшла розмова про САП і НАБУ
На зустріч йшла розмова про САП і НАБУ

"Підтримка з боку ваших держав та ЄС є для України ключовою. Тому хочу постійно підтримувати цей діалог, щоб почути вас та поділитися своїм баченням політичного життя та стратегії подальших перетворень у країні", - цитує президента сайт.

Під час розмови Зеленський назвав військові навчання "Об'єднані зусилля – 2020" важливими у контексті того, що Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями.

Глава держави запевнив у незмінності курсу країни.

"Європейський вибір є незмінним для нашої держави. Саме він формує порядок денний політичних та економічних перетворень в Україні", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова авіація США пролетіла над Києвом

Зеленський заявив про збереження незалежності Національного банку та реформування банківського сектору.

Також назвав важливою незалежність антикорупційних органів. Він запевнив, що всі процедури відбору членів конкурсних комісій та конкурси на посади очільників антикорупційних органів, зокрема таких як САП та НАБУ, мають відбуватися згідно з установленою законом процедурою, прозоро та під громадським контролем.

"Як гарант Конституції готовий усіляко захищати й забезпечувати незалежність і прозорість роботи САП, НАБУ, ВАКС. Водночас вимагатиму забезпечення права українських громадян бачити дієву роботу цих органів", – заявив Зеленський.

21 серпня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Він пропрацював на посаді понад 4 роки.

У Європарламенті заявили про загрозу для безвізового режиму з ЄС у зв'язку з проблемною процедурою обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Попри застереження ЄС Верховна Рада затвердила комісію з обрання керівника САП.
Зараз ви читаєте новину «Зеленський зустрівся із послами G7 та ЄС. Про що говорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути