четвер, 03 лютого 2022 18:30

"Зеленський знову плюнув під ноги американцям" - керівника САП обирають 16 місяців

"Зеленський знову плюнув під ноги американцям" -  керівника САП обирають 16 місяців
У ЦПК обвинуватили Офіс президента у зриві затвердження переможця конкурсу на керівника САП. Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Центр протидії корупції знову обвинуватив Офіс президента у блокуванні призначення переможця конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Члени конкурсної комісії від ОП зірвали кворум 3 лютого, йдеться в повідомленні керівника ЦПК Віталія Шабуніна в Telegram.

"Двоє членів комісії від ОП заявили, що не будуть відвідувати засідання комісії до рішення апеляції щодо знесення конкурсу. Зеленський знову плюнув під ноги американцям. Це при тому, що Блінкену (державний секретар США Ентоні Блінкен, - Gazeta.ua) довелося нагадувати Зеленському про його обіцянку американському президенту Джо Байдену", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочемо побачити найближчим часом" - Блінкен говорив із Зеленським про топпризначення

За минулої влади така ганьба для України була неможливою. У цій історії Зеленский веде себе значно гірше попереднього президента, додав Шабунін.

І нагадав, що конкурс на посаду керівника САП триває 16-й місяць.

25 січня 2021-го почався конкурс з обрання керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури, його заступника й начальника п'ятого відділу прокуратури. Попередній керівник САП Назар Холодницький завершив роботу на посаді 21 серпня 2020 року.

З того часу обов'язки виконує Максим Грищук. Сполучені Штати Америки хочуть найближчим часом побачити призначення керівника Спецпрокуратури, про це 19 січня сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський знову плюнув під ноги американцям" - керівника САП обирають 16 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути