понеділок, 18 липня 2022 12:06

Зеленський знайшов тимчасову заміну Баканову

Зеленський знайшов тимчасову заміну Баканову
Раніше Василь Малюк займав посаду заступника голови СБУ. Фото: t.me/zsuwar

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 18 липня, призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови Служби безпеки України Василя Малюка.

До цього Малюк займав посаду першого заступника голови СБУ. Відповідне рішення є на сайті президента.

"Першому заступнику голови Служби безпеки України Малюку Василю Васильовичу тимчасово виконувати обов'язки голови Служби безпеки України", - сказано в указі президента.

Зеленський призначив Василя Малюка на посаду заступника голови Служби безпеки України 28 лютого – у день його народження. До того Малюк встиг пропрацювати два тижні заступником голови МВС Дениса Монастирського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можуть повернути Венедіктову й Баканова на свої посади – у Зеленського пояснили

21 липня 2021 року президент Зеленський звільнив Малюка з посади першого заступника голови Служби безпеки України – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Василя Малюка раніше фіксували на скандальному святкуванні дня народження заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Джерела "Української правди" називали Малюка близькою людиною до Татарова та глави ОПУ Андрія Єрмака. Як писало видання ще на початку червня, у Баканова та Єрмака був давній конфлікт за вплив на президента.

Президент Володимир Зеленський відсторонив Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України. Указ про усунення Баканова від виконання обов'язків голови СБУ опублікували на сайті президента у неділю, 17 липня.

Минулого місяця Зеленський заявляв, що не підтримує звільнення Баканова з посади голови СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський знайшов тимчасову заміну Баканову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути