середа, 25 листопада 2020 14:48

Зеленський змінив кадрову стратегію - інсайд з Банкової

Зеленський змінив кадрову стратегію - інсайд з Банкової
Партія президента Зеленського не отримала на виборах жодного мера обласного центру. Фото: preisident.gov.ua

У кадровій політиці президента Володимира Зеленського нова тенденція - "зв'язки" замість "нових облич". Про це з посиланням на співрозмовника в Офісі президента повідомляє "Українська правда".

"Ми намагаємось ставити не "ригів", але коли немає інших сильних кандидатів, то доводиться призначати таких людей як Гриневецький (колишній нардеп і голова Одеської ОДА. - Gazeta.ua). Вони, принаймні, сильні орговики, пройшли якусь школу", – пояснює співрозмовник на Банковій нову тенденцію в регіональній політиці.

Кадровий поворот збігся у часі зі звільненням з посади керівника ОП Сергія Трофімова. Буквально наступного дня після його відставки, 11 листопада, Кабмін погодив призначення 3 нових голів ОДА в Одеську, Сумську і Миколаївську області.

"На підході зараз Івано-Франківськ, Хмельницький. Їх уже познімали. Харків поки не змінили, але є великі питання. Загалом там навіть претензій до колишніх губерів немає, вони просто ніякі. І все", – ділиться планами Офіса джерело.

ЗМІ нагадує, що Гриневецький, призначався ще Кучмою головою Одеської ОДА, брав участь у скандальному сепаратистському "сіверодонецькому з'їзді" 2004 року й вимагав інавгурувати Януковича.

Призначений цього тижня голова Сумської ОДА Василь Хома в часи Євромайдану був заступником голови Харківської ОДА Михайла Добкіна. Саме при Хомі в Харківську ОДА зайшли "тітушки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обіцяє допомогу ФОПам і працівникам

"За всі призначення зараз відповідає Кирило Тимошенко (заступник керівника ОП. - Gazeta.ua), усе вирішують в Офісі. Тобто на Кабмін приходять уже готові рішення, які особливо і не обговорюються. Перед призначенням проводить співбесіду Чернишов (міністр розвитку громад та територій – Gazeta.ua). Але це – чиста симуляція. На Кабміні кандидати показують якісь презентації, але це так само не відіграє ніякої ролі", – розповів співрозмовник в уряді.

Вплив Тимошенка не обмежується призначенням голів ОДА. Він також намагається брати участь у питанні переформатування Кабміну.

"Зняти весь уряд не вдасться, але є кілька міністрів, яких мінятимуть окремо. Наприклад, главу Мінінфраструктури Криклія. На його місце Тимошенко пропонує поставити свого друга, главу Укравтодору Кубракова", – розповів член Кабміну.

На запитання, звідки він бере кандидатури на кадрові призначення в регіони, Тимошенко відповів, що Офіс шукає людей, які б змогли забезпечити в областях "керованість і порядок".

"На кожну область у нас по 5-6 претендентів. Їх радять зовсім різні люди, зокрема з регіонів. Для нас ідеальний портрет кандидата в губернатори – це людина, яку поважають в регіоні місцева влада, місцеві еліти, бізнес, і яка зможе тримати ситуацію в руках. Бо це представник президента на місцях, він має бути владою", – сказав заступник керівника ОП.

Також мають намір відродити формат Ради регіонального розвитку при президентові.

"Ми хочемо, щоб поруч із головами ОДА, як представниками президентської вертикалі, були й мери обласних центрів та невеликих містечок, які показують круті приклади керування громадами. От як мер Чорткова, наприклад", – розповів Тимошенко.

22 листопада відбувся 2-й тур виборів міських голів в 11 містах. 1-й тур місцевих виборів був 25 жовтня. Кандидат від партії "Слуга народу" не переміг на мерських виборах у жодному обласному центрі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський змінив кадрову стратегію - інсайд з Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути