вівторок, 01 жовтня 2019 19:49

Зеленський жертвує рейтингом задля ігор уряду

Зеленський жертвує рейтингом задля ігор уряду
Акцент уряд зробив на економічний ріст, утім суттєвих відмінностей від попередньої програми — немає. ФОТО: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський жертвує своїм рейтингом на користь цифр у програмі уряду.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Микола Давидюк.

Міністри до написання програми підійшли безвідповідально, каже він.

"Усі, хто там сидять, не мають рейтингу навіть 1%. За це рейтингом відповідатиме Зеленський. Якщо йому подобаються цифри, він готовий жертвувати рейтингом, щоб вони гралися з циферками. Вони писали їх безвідповідально, розуміючи, що не втрачають політичні рейтинги. Причина одна — у них цих рейтингів немає".

Акцент уряд зробив на економічний ріст, утім суттєвих відмінностей від попередньої програми — немає.

"Прориву не видно. Є економічні потуги типу ринку землі, легалізації грального бізнесу, але це без урахування соціальних експертів. Що робити з людьми, які вийдуть проти ринку землі, розуміння нема".

"Певна частина завдань поставлена надто романтично й відірвано від реального контексту "на вулиці", особливо в регіонах. Романтизм, ідеалізм потрібен, це не погана риса. Найуспішніші політики були романтиками. Але тут трохи інша ситуація — багато хто переносить стиль громадських організацій на державне управління.
Велика кількість цілей не відповідає зоні відповідальності уряду. Наприклад, 40% людей шанобливо ставитиметься до спорту й займатиметься ним. Чим вони будуть займатися, як вони будуть витрачати гроші та які програми під це запровадять? Де тут реальність? На цифрах звучить дуже красиво, правильно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жодного слова про деокупацію Донбасу і Криму": у Раді рознесли програму уряду Гончарука

"Велика кількість планів написана для гарної презентації. Але без розуміння, як вони будуть впроваджені й донесені до кожної людини. Вони написані для політичних лідерів, партнерів, західних чи будь-яких інших. Вони не написані для українців. Багато цифр могли бути в рази скромніші, якби їх реалізували у скромніших вимірах, було б супер. Позавищували цифри, затягнули їх у дати реалізації — "мовляв, ми були рік, а обіцяли результат через три, тому й не вийшло". Треба були коротші терміни і менші цифри. Нехай би планували на рік і з реальними цифрами. Планувати 40% росту на 5 років, розуміючи, що стільки можеш не протриматися — безвідповідально. Вони не підкріплені розрахунками.

Це брейнштормінг, як ми бачимо ідеальну країну".

За 5 років треба досягти зростання економіки (ВВП) на 40%, створити 1 млн нових робочих місць, залучити $50 млрд прямих іноземних інвестицій. Про це йдеться у програмі уряду.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський жертвує рейтингом задля ігор уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути