вівторок, 03 березня 2020 19:56

Зеленський запропонував кандидатуру на посаду прем'єра. Гончарук написав заяву

  Денис Шмигаль
Денис Шмигаль

Президент Володимир Зеленський запропонував призначити головою уряду віцепрем'єр-міністра та міністра розвитку громад і територій Дениса Шмигаля.

Таку пропозицію глава держави озвучив на засіданні фракції "Слуга народу", повідомляє "Українська правда".

За інформацією видання, нинішній прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку - вона вже надійшла у Верховну Раду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак зустрічався з Гончаруком у ресторані за "серйозною розмовою"

Очільником Міністерства внутрішніх справ залишиться Арсен Аваков, повідомляє LB.ua.

Разом із тим "слуги" вирішили змінити міністра фінансів Оксану Маркарову і призначити на її місце Ігоря Уманського. Останній був першим заступником міністра фінансів у 2008-2010 і 2014-2015 роках. У 2009–2010 роках виконував обов'язки глави Мінфіну в уряді Юлії Тимошенко. Був позаштатним радником п'ятого президента Петра Порошенка.

Главою Міністерства охорони здоров'я замість Зоряни Скалецькоъ може стати Ілля Ємець - він очолював Міністерство охорони здоров'я в 2010-2011 роках.

Міністром економіки замість Тимофія Милованова стане Роман Жуковський. Він очолював профільне управління в секретаріаті президента Віктора Ющенка. Його мати Валентина Жуковська певний час очолювала банк "Надра".

Милованов залишиться міністром сільського господарства.

Дмитра Дубілета на посаді міністра Кабінету міністрів змінить Олег Демчина.

Представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Олексій Резніков очолить міністерство з реінтеграції.

Нове Міністерство спорту може очолити олімпійський чемпіон з фехтування і віце-президент Федерації фехтування України Вадим Гутцайт.

25 лютого в ЗМІ з'явилася інформація про можливу відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Згодом президент Володимир Зеленський скерував голові парламенту Дмитру Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання ВР - його призначили на 4 березня. Очікується, що на позачерговому засіданні парламент розгляне кадрові зміни в уряді.

Верховна Рада затвердила уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука 29 серпня. У Кабміні працюють 3 віцепрем'єри та 16 міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запропонував кандидатуру на посаду прем'єра. Гончарук написав заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути