пʼятниця, 14 серпня 2020 11:27

Зеленський закликав Лукашенка утриматися від насильства

Зеленський закликав Лукашенка утриматися від насильства
Важливо, щоб білоруси знайшли демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту, каже Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна закликає владу Білорусі утриматися від насильства. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у п'ятницю.

"Ми закликаємо наших білоруських колег категорично утриматися від незаконних затримань і насильства. Нам дійсно небайдуже. Ми справді переживаємо за все, що відбувається у Білорусі.

Білорусь завжди була добрим другом і партнером України. І для нас важливо, щоб білоруси знайшли виключно мирний і демократичний вихід із суспільно-політичного конфлікту. Щоб Білорусь надалі розвивалася та була демократичною, економічно сильною й незалежною державою", - йдеться у заяві.

Зеленський нагадав, що сьогодні, після наполегливих дій української влади, були нарешті звільнені українці Євген Васильєв, Костянтин Рєуцький і Оксана Альошина.

"Наші правозахисники та журналісти були незаконно затримані ще 12 серпня. Сьогодні їх звільнили. Вони не порушували жодних законів Республіки Білорусь і перебували там виключно задля отримання достовірної інформації про події, що там відбуваються, та задля коментування їх у публічному медійному просторі. Відкрито, прозоро, професійно. Зараз вони в цілковитій безпеці.

Також нині ведуться перемовини задля звільнення ще одного українця – Романа Шишка, який перебуває в ізоляторі міста Бреста. Ми наполегливо хочемо, щоб повернули наших громадян додому.

Україна вміє захищати своїх громадян і завжди це робитиме", - заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із СІЗО Білорусі звільнили українських волонтерів

Раніше Верховну Раду вимагали скликати на позачергову сесію для розгляду проєкту постанови щодо невизнання Україною виборів президента Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав Лукашенка утриматися від насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути