Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2022 00:50

Зеленський закликав Грузію звільнити Саакашвілі

Зеленський закликав Грузію звільнити Саакашвілі
Володимир Зеленський закликав звільнити Саакашвілі. Фото: Кореспондент

Президент України Володимир Зеленський закликав уряд Грузії відправити ув'язненого експрезидента країни Михеіла Саакашвілі на лікування за кордон.

Зеленський назвав те, що з ним відбувається знущанням і закликав відправити Саакашвілі на лікування в Україну, або в іншу закордонну клініку, сказав президент України в вечірньому відеозверненні, інформує Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ходунках та виснажений: тюремники показали Саакашвілі у лікарні

Він наголосив, що Саакашвілі зараз знаходиться у важкому стані.

"Треба проявити милосердя, особливо, в передріздвяний час. Це не личить Грузії. Це треба припинити. Будь ласка, ухваліть рішення, яке може врятувати його життя. Саме час зробити цей добрий крок", – сказав Зеленський.

Михеїла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня торік. Туди приїхав уперше за вісім років. У Грузії його заочно засуджували до шести років. Звинуватили в організації нападу на колишнього депутата Грузії Валерія Гелашвілі.

Після цього Саакашвілі оголошував голодування, через що його стан погіршився. Він повідомляв, що його катували. У грудні 2021 року Саакашвілі перевезли до Руставської пенітенціарної установи №12.

Адвокат Саакашвілі у листопаді цього року повідомив, що його підзахисний хворий на туберкульоз. Окрім цього, в екс-президента Грузії деменція (синдром стійкого порушення когнітивних функцій внаслідок органічного ураження мозку. - Gazeta.ua). Адвокат Саакашвілі згодом заявив, що в організмі політика знайшли смертельну отруту.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав Грузію звільнити Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути