середа, 02 червня 2021 10:48

Зеленський займався "лукашизмом", потім накинувся на Кличка - Безсмертний

Зеленський займався "лукашизмом", потім накинувся на Кличка - Безсмертний
Потрібні інституційні зміни, каже Роман Безсмертний. Фото: Gazeta.ua

Ідея Офіса президента Зеленського про створення Конгресу регіональних влад нічого не вирішить. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав один з авторів Конституції Роман Безсмертний.

Подібні ідеї виникають періодично, за часів президента Кучми створювали Раду регіонів.

"Як тільки перевалює другий рік президентства і пора думати про другу каденцію, виникає ідея Ради регіонів, Конгресу регіональних влад. Бо треба якось із ними тримати стосунки.

Спочатку команда Зеленського накинулася на представників місцевого самоврядування з криками. Такий "лукашизм" – від слова Лукашенко. Потім накинулись на Кличка, бо хочеться поживитися на бюджеті. Перша штанга, потім друга штанга. Потім - давайте забадяжимо їм Конгрес", - сказав Безсмертний.

В Україні потрібен двопалатний парламент, вважає політик.

"Існує проблема доставки проблематики місцевого самоврядування, регіонального рівня до центральних органів влади.

Проблему можна вирішити тільки через двопалатний парламент. Коли однією з функцій другої палати буде представництво регіональних еліт, місцевого самоврядування, представлення регіонів у київських кабінетах.

Бо найскладнішою темою на сьогодні є взаємовідносини регіонального і центрального істеблішменту. Якщо це не буде зроблено, походи на Київ донецьких, дніпровських, львівських et cetera продовжуватимуться. Ці походи є однією з причин породження таких явищ як Лазаренко і Янукович", - сказав Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський залежний від олігархів. Виборцям хочуть пустити пил в очі

Конституція потребує змін, каже народний депутат чотирьох скликань.

"Якщо почитаєте Конституцію, ви не знайдете там об'єднані територіальні громади, теперішні функційні навантаження і розвантаження РДА й ОДА, районних і обласних рад", - зауважив політик.

"Майже немає регіонів, де б обласний центр і обласна влада не конфліктували. Де б тихо не конфліктували органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, особливо на регіональному рівні.

В деяких областях за два роки президентства Зеленського помінялися чотири керівники. Тих, хто не знає, які органи є, ставлять забезпечувати їх координацію. Не випадково тоді виникає ідея готувати "людей майбутнього". Ця фраза нічим не відрізняється від фрази "неякісних дітей" Третьякової", - каже Безсмертний.

Минулого вівторка заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив про створення Конгресу регіональних влад. Туди входитимуть президент, міністри, голови облдержадміністрацій, голови ОТГ, розповів він. В ОП буде постійний офіс Конгресу. "І це буде не "порожній" орган", - заявив Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський займався "лукашизмом", потім накинувся на Кличка - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути