середа, 25 серпня 2021 12:26

Зеленський їде у Молдову - на день її незалежності

Зеленський їде у Молдову - на день її незалежності
Україна і Молдова - стратегічні партнери. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський візьме участь в урочистостях у Кишиневі з нагоди 30-річчя незалежності Молдови 27 серпня. Про це повідомили в адміністрації президента Молдови, пише "Європейська правда".

Президент Польщі Анджей Дуда прилетить до Кишинева 26 серпня і проведе цього дня "низку зустрічей із високопоставленими особами", зокрема і з президенткою Маєю Санду.

Настурного дня разом з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом, Зеленським і Дудою Санду візьме участь в урочистостях, організованих на площі Великих національних зборів. Після цього відбудеться низка двосторонніх зустрічей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим запам'ятався саміт "Кримської платформи"

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль теж відвідає Кишинів з робочим візитом з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності Молдови, де зустрінеться з новопризначеною прем'єркою Наталією Гаврилицею.

Мая Санду приїздила в Україну 23 серпня для участі в установчому саміті "Кримської платформи", за що її розкритикувала партія соціалістів проросійського Додона. Військові з Молдови також брали участь у параді з нагоди 30-ї річниці незалежності України в Києві.

Президентка Молдови також завітала в Україну в січні. Тоді відвідала Алею Героїв Небесної сотні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський їде у Молдову - на день її незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути