вівторок, 23 січня 2018 15:48

Зеленський "взув" Саакашвілі - назвали сенсацію рейтингів партій

Зеленський "взув" Саакашвілі - назвали сенсацію рейтингів партій
Партія "Слуга народу" Володимира Зеленського випередила "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі - соціологи. Фото: facebook.com

Сім політичних партій мають шанс пройти до українського парламенту у разі дострокових виборів.

Про це свідчать дані опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Згідно з результатами опитування, 65% респондентів взяли б участь в дострокових виборах до Верховної Ради, якщо такі відбудуться, 20,8% - не брали б участі в голосуванні, 13,4% - не змогли відповісти.

При цьому серед тих, хто має намір брати участь у голосуванні, 12,1% респондентів віддали свої голоси за ВО "Батьківщина", за "Блок Петра Порошенка "Солідарність" проголосували б 9,2% опитаних, партія "За життя" набирає 8,8%, партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 7,4%, партія "Об'єднання "Самопоміч"- 7%, по 6% набирають "Опозиційний блок" і Радикальна партія Олега Ляшка. Іншу партію готові підтримати 5,7% опитаних, а 16,6% респондентів не визначилися з відповіддю.

"Сенсація - партія "Слуга народу" Володимира Зеленського. Оскільки ця партія була включена в список в останній момент, вона внизу списку. Серед усіх опитаних вона набирає 3,3%. Серед тих, хто має намір брати участь у виборах - 4%. Це, наприклад , більше, ніж партія "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі", - сказала директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна, повідомляє Liga.net

За її словами, на результати списку також вплинуло і те, що в списку не було відомого музиканта Святослава Вакарчука.

"Наприклад, якщо в списку є Вакарчук, то очевидно, що всі інші представники так званих опозиційних партій до влади матимуть трохи менше, оскільки Вакарчук забирає саме у них. Якщо його не буде (в списках. - Gazeta.ua), то очевидно, що цього ефекту не буде", - сказала Бекешкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна, гаманці і корупція - соціолог назвала топові проблеми українців

Опитування проводили з 15 до 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2004 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський "взув" Саакашвілі - назвали сенсацію рейтингів партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути