Ексклюзиви
середа, 15 липня 2020 14:56

Зеленський у другому турі перемагає конкурентів із великим відривом - опитування

Зеленський у другому турі перемагає конкурентів із великим відривом - опитування
Українці обрали президентом Зеленського у квітні торік. Фото: president.gov.ua

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі здобув би чинний глава держави Володимир Зеленський – 37% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова з 3 по 9 липня.

Представник ОПЗЖ Юрій Бойко отримав би 17% голосів виборців, п'ятий президент Петро Порошенко ˗ 15%, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко ˗ 8%.

За ексголову СБУ Ігоря Смешка віддали б голоси 4,5%, ексміністра оборони Анатолія Гриценка – 3%, за голову Радикальної партії Олега Ляшка та представника ВО "Свобода" Руслана Кошулинського ˗ по 2%, Олександра Вілкула ˗ 1%.

Якби відбувався другий тур президентських виборів і до нього вийшли б Зеленський та Бойко, за Зеленського проголосували б 68% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Бойка ˗ 32%.

Якби до другого туру виборів вийшли Зеленський та Порошенко, за Зеленського проголосували б 71,5% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Порошенка ˗ 28,5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велике будівництво" Зеленського не допоможе "слугам" на виборах - політтехнолог

Соціологи опитали 2022 респондентів у всіх регіонах України, за винятком окупованих Росією Криму та районів Донецької та Луганської областей. Похибка дослідження не перевищує 2,3%.

Володимир Зеленський переміг на президентських виборах торік. У 1-му турі за нього проголосували 30,24%, у 2-му - 73,22%.

Що він обіцяв на виборах, можна прочитати ТУТ.
Зараз ви читаєте новину «Зеленський у другому турі перемагає конкурентів із великим відривом - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути