пʼятниця, 17 травня 2024 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський вказав на ризики від перемир'я між Україною та РФ під час Олімпіади

Зеленський вказав на ризики від перемир'я між Україною та РФ під час Олімпіади
Наразі російському диктатору Володимиру Путіну не вигідний діалог з усім світом, заявив президент України Володимир Зеленський. Фото: ОП

Перемир'я між Україною та РФ під час Олімпіади не зможе контролюватись, адже в такому випадку для нашої країни є суттєві ризики.

Наразі російському диктатору Володимиру Путіну не вигідний діалог з усім світом, тому для цього потрібен ґрунт. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами, передає "РБК-Україна".

Як зауважив Зеленський, коментуючи питання про перемир'я між Україною та РФ на час Олімпіади в Парижі, наша країна вже мала досвід припинення вогню, але це не спрацювало "з цим ворогом".

"Крім того, є ризик - хто буде фіксувати, що в час припинення вогню їхні сили не підійдуть до нас? Припинення вогню ж не заважає технікою заїхати ближче, а потім включити наступ. Тобто я не розумію деталі. Для мене поки що це звучить, як нежива історія", - сказав президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін підтримав ініціативу Макрона про Олімпійське перемир'я

Водночас на запитання щодо того, скільки ще можемо воювати з РФ, Зеленський зауважив, що Путіну не вигідний діалог з усім світом.

На його думку, навіть Китай вимагатиме від російського диктатора пояснити захоплення територій через свою позицію щодо територіальної цілісності будь-якої держави.

"На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін шукав так само вихід з цієї ситуації. Бо зараз у нього немає дискомфорту. Тому що - куди ми стріляємо? Що ми можемо атакувати? Чим? Наскільки економічно нам будуть допомагати? Санкції дотиснемо - не дотиснемо? Трибунал буде - не буде? ", - наголосив президент України.

Як зауважив Зеленський, треба відповісти собі на кожне з цих запитань і щодня працювати та просуватися по кожному з цих напрямків.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про ініціативу щодо припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, у тому числі у війні в Україні, на час проведення Олімпійських ігор.

Макрон заявив, що спробує докласти максимум зусиль для "олімпійського перемир'я", уточнивши, що має на увазі і війну між Ізраїлем і ХАМАС, і війну Російської Федерації проти України, і війну в Судані.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вказав на ризики від перемир'я між Україною та РФ під час Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути