Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2022 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський виступив перед депутатами Австралії: що сказав

Зеленський виступив перед депутатами Австралії: що сказав
president.gov.ua Володимир Зеленський виступив перед парламентом Австралії під оплески депутатів

Володимир Зеленський уранці 31 березня виступив перед парламентарями Австралії. Промова українського президента відбулася у відеоформаті.

На початку виступу Зеленський згадав про українську "Мрію", яку окупанти знищили в Гостомелі ще 27 лютого. Це був найбільший вантажний літак, який доправляв вантажі в різні куточки світу, зокрема й в Австралію. 2019 року, коли почалася пандемія COVID-19, українська "Мрія" активно доправляла гуманітарні вантажі, повідомляє Gazeta.ua.

"Мрія" несла життя. Але тепер це неможливо. Неможливо через державу, яка має зовсім інші цінності, аніж ми, ви, аніж весь цивілізований світ. І ця держава розпочала широкомасштабне вторгнення. Вона руйнує наші міста й убиває наших людей, – наголосив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі розповіли, чим ще готові допомогти Україні

Також у промові президент назвав Чорне море вже мертвим, адже його води заблокувала Росія. Жодна країна не може мати навіть теоретичну можливість блокувати морські торгові шляхи. Жоден правитель у світі не може розраховувати на те, що він омине покарання. Особливо ті, хто наважується вести війну.

За блокування морських торгових шляхів потрібно притягати до відповідальності. Потрібно розробити механізм, який дозволить це робити миттєво.

"Щоб навіть спокуси такої ні в кого не виникало – робити море мертвим", – підкреслив президент.

Виступ Зеленського супроводжувався аплодисментами. На знак підтримки України та її народу парламентарі Австралії прийшли на засідання із жовто-блакитними стрічками.

Санкції проти 39 російських політиків, олігархів і великих бізнесменів запровадили в Австралії. Їм заморозять активи й заборонять поїздки в країну.

Заборона на поїздки гарантує, що Австралія не стане притулком для тих, чия діяльність вже заблокована і в інших країнах.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський виступив перед депутатами Австралії: що сказав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути