вівторок, 27 вересня 2022 22:39

Зеленський виступив на Раді безпеки ООН

Зеленський виступив на Раді безпеки ООН
Президент Володимир Зеленський закликав світ відреагувати на порушення Росією Хартії ООН. Фото: eastnews.ua

Росія зневажає Хартію ООН.

Тому це питання часу, коли вона знищить останню міжнародну інституцію, сказав президент Володимир Зеленський під час виступу на Раді безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада безпеки ООН зібралась через російські псевдореферендуми

"Я зараз закликаю вас до дій. Будь-хто у світі може навести сотні прикладів того, як Росія провокує ескалацію. Вон створює все глибшу загрозу Україні та світу", – сказав він.

Росія проігнорувала заклика МАГАТЕ щодо звільнення Запорізької АЕС. Це доказ того, що РФ тримає світ на межі ядерної катастрофи.

"Погрози ядерною зброєю стали постійним наративом російським пропагандистів. Це доводить, що Росія не має права володіти ядерною зброєю. Вона не може гарантувати безпеку у світі", – повідомив президент.

Зеленський презентував ООН "Програму миру". Росія відреагувала на це оголосивши мобілізацію. Вона свідомо призиває етнічні меншини. Це політика геноциду.

Тепер Росія проводить псевдореферендуми на окупованих територіях України. Людям погрожують зброєю, щоб вони голосувати.

"Анексія захоплених територій – це найважче порушення Хартії ООН. Це спроба стерти норми міжнародного законодавства", – сказав президент.

Єдиний спосіб зупинити все це – повна ізоляція Росії. Вона не може залишатися постійним членом ООН із правом вето. РФ треба виключити з усіх міжнародних організацій. Також потрібні нові санкції.

Україні потрібні чіткі юридичні зобов'язання колективної безпеки.

"Анексія української території означає, що тут немає про що говорити з президентом Росії. Цей сигнал мають надіслати всі країни світу", – підсумував Зеленський.

Загарбники взялися проводити псевдореферендуми на чотирьох окупованих територіях України з 23 до 27 вересня.

21 вересня президент Росії Володимир Путін сказав, що його країна "підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини й Запорізької області" щодо проведення так званих референдумів.

Світова спільнота встигла відреагувати на такі наміри окупантів та заявила про невизнання результатів "голосування".

25 вересня СБУ повідомила, що "документи" про входження ОРДЛО до РФ вже підписали, а оголошені дати "референдуму" потрібні для створення потрібної Кремлю картинки на росТБ.

За результатами фейкового голосування Держдума РФ планує "прийняти" захоплені території до свого складу. Після цього на них розповсюджуватиметься ядерна доктрина Росії, заявив міністр іноземних справ РФ Сергій Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський виступив на Раді безпеки ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути