Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2021 01:37

Зеленський виправдав "Сватів"

Зеленський виправдав "Сватів"
Зеленський: Серіал був знятий ще до війни з Росією. Фото: Reuters

Фільми не повинні "страждати" через висловлювання акторів. Так вважає президент України Володимир Зеленський. Він нагадав, що "Свати" були зняті ще до антиукраїнських висловів актора Федора Добронравова.

"Я вважаю, що не можна застосовувати до всіх однакові санкції. Серіал… був знятий ще до війни з Росією. Там були улюблені актори. Один з цих акторів сказав неправильні речі щодо окупації Криму, неправильні з точки зору українського громадянина. Його за це не пускали в Україну. Ці санкції правильні", - сказав Зеленський в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"А як вчинити з фільмом, де є, наприклад, Ахеджакова, яка знімалася у радянському фільмі і стояла поруч із актором, який заборонений, а вона підтримує незалежність України? Вона ж не винна у тому, що фільм був знятий 30 років тому, а зараз хтось з'їхав з глузду…, на когось тиснуть, а хтось щось ляпнув і не встиг виправитися", сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада планує культурну диверсію

Він зазначив, що повністю заблокувати показ серіалу "Свати" в Україні, зокрема на комерційних платформах, не вдалося через те, що права на нього були у закордонної компанії.

22 листопада 2017 року Служба безпеки України заборонила на 3 роки в'їзд в країну російському акторові Федору Добронравову за відвідування Криму. Стверджують, що він підтримував приєднання півострова до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський виправдав "Сватів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути