Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2020 19:17

Зеленський вийшов за владні повноваження і "перевершив" Януковича - голова "Опори"

Зеленський вийшов за владні повноваження і "перевершив" Януковича - голова "Опори"
Президент Зеленський займається агітацією конкретної партії, каже спостерігач. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вже вийшов за владні повноваження. Про це сказала голова громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

"Президент не просто ініціює опитування. Він використовує риторику, слогани партії "Слуга народу". "Україна - це ти" у відеозверенні - це те саме, що ми бачимо на білбордах.

Глава держави використовує свій представницький ресурс не на те, щоб забезпечити вільні, чесні і безпечні вибори. А на підігравання одній політичній силі.

Є колосальна кількість проблем, пов'язаних із бездіяльністю уряду щодо виділення коштів на антиковідні заходи у приміщеннях для голосування", - сказала спостерігач в ефірі Skrypin.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Зеленський заговорив про опитування за 12 днів до виборів. Думка політтехнолога

Президент Зеленський, маючи владні повноваження, діє так, як пересічний громадянин. Робить, що бажає за необхідне, сказала Ольга Айвазовська.

"Конституція визначає, що посадові, службові особи діють у межах і спосіб, визначені законом. І виключно так.

Риторика навколо цього опитування вже впливає на громадян. Тому цей підхід негативно впливає на вибори. Зміщуючи акценти з місцевої політики, програм, обов'язків, повноважень, реформи децентралізації, на популістичні питання.

Президент не може робити будь що, що не визначено законодавством України. Тобто президент сьогодні ініціює опитування, він бере на себе відповідальність, стверджує, що це його ініціатива.

Президент не дотримується букви Основного закону, статті 106, яка визначає весь перелік повноважень глави держави. Серед цих повноважень немає подібних акцій.

Він використовує агітаційний слоган партії. Він його використовує у своїй риториці, прив'язуючи до цього опитування. Це вже є агітація", - зауважила голова "Опора".

Результати опитування - другорядне питання, сказала спостерігач.

"Ключове те, що президент вже вийшов за владні повноваження.

Він повинен зараз припинити свою активність з ознаками агітації, використовувати свої службові повноваження з метою додаткових вигід конкретній політичній силі.

Такого не допускалося, ні при президентові Порошенку, ні при Януковичу. Янукович у 2010 році вчиняв публічні дії на підтримку Партії регіонів. Записував ролики на фоні синього прапора. Ми розцінювали це як жорсткий адміністративний ресурс. Президент Зеленський дещо перевершив і бере на себе роль керманича цілої передвиборчої кампанії. Це потрібно припинити", - заявила Ольга Айвазовська.

Президент Володимир Зеленський заявив про 5 запитань опитування у день місцевих виборів. Перше запитання стосуватиметься корупції, друге - Донбасу. Наступні 3 ще не оголосив.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вийшов за владні повноваження і "перевершив" Януковича - голова "Опори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути