вівторок, 14 червня 2022 11:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відреагував на гучні заяви Шольца про допомогу Україні у війні

Зеленський відреагував на гучні заяви Шольца про допомогу Україні у війні
Першими допомагати Україні у військовому плані почали США, Словаччина, Польща, Велика Британія, країни Балтії, Болгарія та Румунія. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський не зміг підтвердити чи спростувати слова канцлера Німеччини Олафа Шольца про те, що Берлін за обсягом військової допомоги Україні поступається лише Сполученим Штатам Америки.

Водночас президент зазначив, що Німеччина "трохи пізніше" за інших партнерів почала постачати Україні зброю, йдеться у його інтерв'ю ZDF.

"Щодо обсягу поставленої зброї, то я не готовий підтвердити зроблену заяву. Чесно кажучи, я не впевнений у цифрах", - відповів Зеленський на прохання інтерв'юера прокоментувати слова Шольца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський закликав Шольца перестати балансувати і обрати між Україною і РФ

Першими допомагати у військовому плані почали США, Словаччина, Польща, Велика Британія, країни Балтії, Болгарія та Румунія. Франція та Німеччина почали надавати допомогу трохи згодом, хоч і висловили одразу після широкомасштабного вторгнення Росії політичну підтримку. Країни також одразу заявили, що напад РФ - порушення суверенітету України.

"Але тоді, на початку війни, нам не потрібна була політика. Нам потрібна була допомога", - підсумував Зеленський.

Минулого тижня на пресконференції з лідерами Литви, Латвії та Естонії канцлер Німеччини заявив, що ФРН робить для підтримки України не менше, ніж Велика Британія. Мовляв, Німеччина є одним із головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, лише Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж Берлін.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на гучні заяви Шольца про допомогу Україні у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути