понеділок, 13 вересня 2021 16:00

Зеленський відреагував на блокування судової реформи

Зеленський відреагував на блокування судової реформи
Зеленський назвав судову реформу найголовнішою. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський не допустить блокування судової реформи. Про це повідомив сайт президента в понеділок.

В Офісі президента у четвер, 16 вересня, відбудеться робоча зустріч за участю очільників органів суддівського урядування, зокрема голови Ради суддів, Верховного суду, представників парламенту, а також послів "Великої сімки".

На сьогоднішньому засіданні Рада суддів не змогла делегувати представників до Етичної ради. Це викликає занепокоєння щодо прогресу судової реформи через зупинку найважливішої її частини – очищення судової системи, заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брату Вовка продовжили арешт

"Я не допущу блокування найголовнішої реформи країни, яку обіцяв українцям і яку ініціював. Кожна незаконна дія, спрямована на блокування судової реформи, отримає негайну оцінку та відсіч.

Я не дозволю суддям, які перешкоджають реформі й очищенню судової системи, позбавити українців права на справедливість. А судді, які хочуть працювати в прозорій системі, повинні мати повну підтримку", - заявив Зеленський.

Президент подякував міжнародним організаціям, які минулого тижня делегували експертів до конкурсної комісії, що обиратиме членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Етичної ради.

13 вересня 2021 року Рада суддів заблокувала судову реформу - запуск Етичної ради.

13 липня Верховна Рада ухвалила закон про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Наступного дня - закон про порядок обрання на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів ВРП.

Передбачається створення Етичної ради, яка перевірятиме членів і кандидатів до ВРП. Вона має складатися з трьох представників суддів і трьох міжнародних експертів.

Президент підписав закони про реформування ВККС і ВРП 3 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на блокування судової реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути