понеділок, 12 грудня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України

Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України
Петиція про позбавлення Юрія Бойка звання Героя України набрала необхідну кількість голосів, щоб її розглянув президент Володимир Зеленський. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо позбавлення голови забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка звання Героя України.

Зеленський пояснив, що чинне законодавство передбачає два механізми позбавлення нагородженого державної нагороди, передає пресслужба Офіса президента.

Зокрема, за законом "Про державні нагороди України" президент може позбавити державних нагород лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду. Також можна позбавити нагород відповідно до закону "Про санкції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавлення мандатів нардепів від ОПЗЖ ‒ Зеленський звернувся до Стефанчука

Зеленський сказав, що матеріали, які відповідають визначеним законом підставам для прийняття рішення щодо Бойка, до ОП не надходили.

"Водночас я звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням вивчити порушене у петиції питання, проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Юрія Бойка та поінформувати про результати", – підкреслив президент.

15 вересня діяльність антиукраїнської партії ОПЗЖ остаточно заборонили.

У квітні нардепи з ОПЗЖ створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив Юрій Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу –"Відновлення України".

Після початку повномасштабної російської агресії низка депутатів, які потрапили у Верховну Раду від ОПЗЖ, були відсутні на засіданнях. Також під час війни втекли з України.

Бойко потрапив у Верховну Раду дев'ятого скликання за першим номером у списку ОПЗЖ. До цього був нардепом від "Опозиційного блоку" і "Партії регіонів". Був віце-прем'єром в уряді Миколи Азарова.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на петицію про позбавлення Бойка звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути