понеділок, 01 серпня 2022 19:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відповів на петицію про повістки на блокпостах

Зеленський відповів на петицію про повістки на блокпостах
Зеленський нагадав автору петиції, що захист незалежності і територіальної цілісності України є обов'язком громадян. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, де автор Ігор Нерозя закликав заборонити видавати повістки на блокпостах, заправках і на вулиці.

У відповіді глава держави нагадав, що порядок оповіщення військовозобов'язаних про призов і вручення повісток регулюється відповідними актами Кабінету міністрів, Міністерства оборони й Генштабу ЗСУ. Відповідь – на сайті петицій.

Зеленський нагадав автору петиції, що захист незалежності й територіальної цілісності України є обов'язком громадян України. І що через повномасштабну агресію Російської Федерації в країні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник роз'яснив вручення повісток громадянам

"Я звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян і законодавства про військовий обов'язок i військову службу", – відповів президент.

Минулого місяця скасували порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування).

Перед цим Генштаб повідомляв, що призовникам, військовозобов'язаним і резервістам забороняється виїзд з місця проживання без дозволу керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на петицію про повістки на блокпостах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути