вівторок, 22 грудня 2020 16:14

Зеленський відмовився відсторонити Татарова - ЦПК

Зеленський відмовився відсторонити Татарова - ЦПК
У ЦПК повідомляють, що Зеленський не підписував заяву Татарова. Фото: ТСН

Офіс президента ввів в оману щодо "призупинення службових обов'язків" заступника голови ОП Андрія Єрмака Олега Татарова через підозру у корупції.

Про це повідомив "Центр протидії корупції" у Telegram-каналі.

Заява радника ОП Михайла Подоляка про те, що Татаров написав заяву на ім'я безпосереднього керівника про тимчасове призупинення виконання його службових обов'язків суперечить чинному трудовому законодавству, заявили в ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татаров подає позов проти Ситника

Згідно з Кодексом законів про працю, усунути від виконання службових обов'язків можливо лише шляхом відсторонення або звільнення. У випадку із посадою заступника голови ОП це може зробити лише президент своїм указом.

"Це означає, що Зеленський не підписує заяву Татарова. Проте відсторонити його або звільнити він міг би і без цієї заяви. Такі укази президента одразу публікуються на сайті офіційному. Усе інше, крім відсторонення і звільнення, - це банальний обман суспільства", - зауважують антикорупціонери.

"Це означає, що або Зеленський відмовився відсторонювати Татарова, або в ОП брешуть про відсторонення", - пояснив голова правління ЦПК Віталій Шабунін.

Напередодні радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив, що Олег Татаров написав заяву про призупинення своїх службових повноважень. Попри це Татаров приїхав на Банкову та продовжив виконувати обов'язки заступника голови ОП.

18 грудня в НАБУ заявили, що повідомили Татарову про підозру в хабарництві у справі щодо квартир Національної гвардії.

За даними директора відомства Артема Ситника, Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Ситник розкрив деталі епізоду по Татарову після того, як генпрокурорка Ірина Венедіктова несподівано змінила групу прокурорів у справі Микитася, через що заступнику голови ОПУ не встигли вручити підозру.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відмовився відсторонити Татарова - ЦПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути