Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2020 11:08

Зеленський у розмові з Нетаньягу згадав про Крим і особисту сімейну історію

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу в Єрусалимі у п'ятницю згадав про нині окупований Росією Крим.

Це відбулося під час зачитування Зеленським історій про трагедію Голокосту.

"Український народ як ніхто розуміє трагедію і велику кількість втрачених життів українських євреїв під час Другої світової війни.

І я довго думав про те, що сказати вам під час нашої особистої зустрічі. Наші особисті зустрічі завжди відкриті й приємні. Сказати вам дуже щирі слова, і всім людям Ізраїлю, і всім євреям світу", - сказав Зеленський.

  Зеленський зустрівся з Нетаньягу, який вчора приймав президента ворожої Росії Путіна.
Зеленський зустрівся з Нетаньягу, який вчора приймав президента ворожої Росії Путіна.

"Завідувач дитячого садка в окупованому нацистами Криму приховала національність своїх вихованців, видала їх за кримських татар, давала їм татарські імена, навчила їх кримськотатарської мови. Вона мусульманка за віросповіданням. Вона врятувала 88 євреїв. І звали її Саіде Аріфова", - розповів президент України.

Друга історія була про українського священника греко-католицької віри Омеляна Ковча, який рятував євреїв, видавши їм близько 600 метрик про хрещення. Він відмовився достроково залишати табір "Майданек" зі 700 в'язнями, хоча вдома його чекали шестеро дітей.

"Ці історії насправді про одне: твоя національність, релігія, вік, стать, місце народження втрачають значення, коли є добре серце, що рухає тобою, і тотальне зло, якому ти протистоїш.

І я розповім ще одну історію – історію сім'ї, де було четверо братів. Троє з них, а також їхні батьки, стали жертвами Голокосту: їх розстріляли німецькі окупанти, що увірвалися в Україну.

Залишився четвертий брат – у той час він був на фронті. Він повернувся живим, пройшов Другу світову війну, зробивши внесок у перемогу над нацизмом і людиноненависницькою ідеологією.

Через два роки після війни в нього народився син, а через 31 рік – онук. Через 40 років онук став президентом – і сьогодні він стоїть перед вами, пане прем'єр-міністре", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов: Путін нас не переможе ніколи

23 січня на Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту виступав президент РФ Володимир Путін. Президент України Володимир Зеленський вирішив на форум не йти. Українська делегація передала свої місця на форумі жертвам Голокосту.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у розмові з Нетаньягу згадав про Крим і особисту сімейну історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути