четвер, 20 січня 2022 07:20

Зеленський уже став чемпіоном з порушень Конституції - Роман Чайка

Зеленський уже став чемпіоном з порушень Конституції - Роман Чайка
Роман Чайка: "В більшості українців зберігається запит на позасистемність. Але він ризикований. Означає, що можна й коня ввести в сенат або будь-якого Гордона зробити президентом". Фото: Тарас Подолян

Влада щодня втрачає підтримку, тому утриматися може лише методами самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів журналіст Роман Чайка.

"Хто пройшов справжній Майдан у 2013-14 роках, розуміють: вигнавши банду Януковича, отримали російську агресію. Москалі, як завжди, використали момент найбільшої слабкості, щоб загарбати землю, – каже він. – Люди зараз обережно дивляться на Майдан як на форму перезапуску влади. Бо з руйнацією всіх служб безпеки та путінською армадою по всьому периметру – Майдан у стилі 2014-го закінчиться не в Криму, а у Рівному і Львові".

Постійно зростає потреба оновлення парламенту і зміни президента, вважає Чайка.

"Янукович і його банда відмовлялися від будь-яких демократичних змін. Зокрема від дочасних виборів. Були готові давити і стріляти. Зараз маємо кризу на кризі. Це називається "ідеальний шторм". Отримаємо протест жлобів, які є поза суспільством і громадянськими обов'язками. Для них Майдан буде виступом порожніх каструль і холодних батарей під гаслом "все поділить"", – стверджує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Другий термін Зеленському не світить" - Безсмертний

Цілком очевидно, що оточення готує чинного президента до другого терміну.

"Звідси й намагання одержавити телевізор – зробити російськомовний канал "Дом" рупором своєї пропаганди на всю країну. Це робиться для знищення опонентів і залякування активної частини населення. Влада щодня втрачає підтримку, отже чинитиме все більше "бєспрєдєла" для результату. Його можна буде досягнути тільки по-лукашенківськи. Голобородько вже зараз чемпіон з порушень Конституції і законів, навіть Янукович менше їх ламав", – каже Чайка.

В більшості українців зберігається запит на позасистемність, вважає він. "Але цей запит ризикований. Означає, що можна й коня ввести в сенат або будь-якого Гордона зробити президентом. Коли є запит на суть – можна запропонувати лідера з програмою. Кандидатів може бути повно – Єрмак, Гордон, Комаровський, Арестович, Разумков, Юлія Тимошенко. Але вони не альтернативні – можуть виявитися новим Голобородьком".

Повне інтерв'ю з Романом Чайкою читайте в журналі "Країна" за 20 січня.

Під час пресмарафону минулої п'ятниці у президента Володимир Зеленського спитали, чи балотуватиметься вдруге на цю посаду. Відповів, що "ще не ухвалив рішення", все залежатиме від підтримки народу.

Здебільшого українці не підтримують балотування Зеленського на другий термін. Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 26-29 листопада 2021 року. Проти – 58,2%, за – 34,3%.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський уже став чемпіоном з порушень Конституції - Роман Чайка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути