пʼятниця, 27 серпня 2021 15:25

Зеленський: "Україна виступає за посилення присутності НАТО в Чорному морі"

Зеленський: "Україна виступає за посилення присутності НАТО в Чорному морі"
Україна виступила з ініціативою посилити взаємодію по лінії військово-морських сил причорноморських держав. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський виступив за посилення присутності сил НАТО в Чорному морі. Таку заяву зробив під час візиту в Молдову, повідомляє Офіс президента.

Україна виступила з ініціативою посилити взаємодію військово-морських сил причорноморських держав. Зеленський запропонував Румунії та Молдові, яка має вихід до Чорного моря, долучитися до ініціативи.

"Україна послідовно виступає за посилення присутності в регіоні Чорного моря сил і засобів членів НАТО, розширення програм, спільних навчань і тренувань. Об'єднаймо наші зусилля як дружні сусіди зі спільним минулим, як партнери, що однаково бачать майбутнє", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людям треба бачити своїх захисників" – письменник пояснив, чому потрібен парад

Парламентська асамблея НАТО схвалює створення "Кримської платформи". Вона першою створила неформальну групу підтримки "Кримської платформи", яка стане важливим внеском у консолідацію зусиль міжнародної спільноти з метою протистояння агресивній політиці Росії та мілітаризації українського півострова.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: "Україна виступає за посилення присутності НАТО в Чорному морі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути