пʼятниця, 27 серпня 2021 06:32

НАТО відреагувало на створення "Кримської платформи"

НАТО відреагувало на створення "Кримської платформи"
НАТО прокоментувало створення "Кримської платформи". Фото: Слово і Діло

Парламентська асамблея НАТО схвалює створення "Кримської платформи".

Парламентська асамблея НАТО першою створила неформальну групу підтримки "Кримської платформи", яка стане важливим внеском у консолідацію зусиль міжнародної спільноти з метою протистояння агресивній політиці Росії та мілітаризації українського півострова, заявив Співголова Міжпарламентської ради Україна-НАТО (ЮНІК) Оярс Калніньш на зустрічі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком, Головою Постійної делегації Верховної Ради України в ПА НАТО Єгором Чернєвим, повідомили в Інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради.

Оярс Калніньш поділився позитивним досвідом проведення сесії ПА НАТО у Ризі, який може бути корисним Україні в контексті проведення запланованого на 2022 рік засідання Асамблеї в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія тиснула на учасників "Кримської платформи" - Зеленський

Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся в Києві 23 серпня. В ньому взяли участь представники 46 країн і міжнародних чи міждержавних організацій, крім самої України.

Ця ініціатива – міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму і сприяння деокупації півострова, а тим самим і зміцнення європейської й глобальної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «НАТО відреагувало на створення "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути