четвер, 26 серпня 2021 19:48

"Людям треба бачити своїх захисників" – письменник пояснив, чому потрібен парад

"Людям треба бачити своїх захисників" – письменник пояснив, чому потрібен парад
Є розуміння, що з'явилися люди, які можуть воювати за Україну, говорить Ян Валетов. Фото: the-village.com.ua

Парад до Дня Незалежності потрібен, тому що людям треба відчувати, що їх є кому захищати. З'явилися військові, які можуть воювати за Україну. Про це Gazeta.ua розповів письменник Ян Валетов.

"Я бачу, що з кожним роком картинка війська все краще. Не знаю, що всередині. Сподіваюся, що теж відбуваються зміни. Я пам'ятаю, як були одягнені наші солдати 2014-го. І зараз бачу прекрасну форму, тактичні окуляри, бачу техніку. Людям треба відчувати, що є хтось, хто їх захищає", – каже письменник.

Додає: "Немає враження, що це страшна міць. Натомість є розуміння, що з'явилися люди, які можуть воювати за Україну. І ми бачили техніку, яку ми вчимося самі робити та відновлювати. Це дуже добре".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Займався спортом у вишиванці і закликав інших – тиждень Зеленського у фото

Цьогоріч в інформаційному полі звучить теза, що ми святкуємо саме "відновлення незалежності", а не народження країни 30 років тому. З точки зору історії можна сперечатися з цим, коментує письменник.

"А з точки зору ідеології – це правильна позиція. Спадкоємність, яка оголошується на державному рівні, – це та об'єднувальна тема, яку хочеться піднімати. Що ми були, а потім нас не було, але ми знову разом. Про це можна багато говорити. Але зрештою має право те, що об'єднує людей. Те, що дійсно змусить людину з Франківська і Сєвєродонецька сказати: "Ми були разом і знову об'єдналися". Краще буде "свята брехня", але ми будемо разом", – говорить Валетов.

24 серпня Україна відсвяткувала 30-річчя незалежності. У Києві відбувся урочистий парад військ. У ньому взяли участь колони різних родів військ, органів внутрішніх справ, курсанти військових закладів освіти.

Над Києвом пролетіли бойові літаки й гелікоптери, Хрещатиком проїхали колони військової техніки. Продемонстрували американські протитанкові комплекси Javelin і турецькі ударні безпілотники Bayraktar.

У параді взяли участь підрозділи США, Данії, Швеції, Фінляндії, Латвії. Взяли участь понад 5 тис.українських військовослужбовців, 100 літальних апаратів, 400 одиниць озброєння і техніки ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Людям треба бачити своїх захисників" – письменник пояснив, чому потрібен парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути