пʼятниця, 16 грудня 2022 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: у російських терористів залишилося ракет на кілька масованих ударів

Зеленський: у російських терористів залишилося ракет на кілька масованих ударів
Президент Володимир Зеленський подякував бійцям Повітряних сил. Фото: president.gov.ua

Російські ракетні обстріли по цивільній інфраструктурі України не змінять розтановку сил у цій війні.

У російських терористів залишилося ракет на кілька масованих ударів. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"На що б там не розраховували ракетошанувальники з Москви, це все одно не змінить розстановки сил у цій війні. Їм іще вистачить ракет для кількох таких масованих ударів. Нам же вистачить цілеспрямованості й віри в себе, щоб і після цих ударів повертати своє", ‒ сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС погодив дев'ятий пакет санкцій проти Росії

Зеленський подякував бійцям Повітряних сил, зенітникам, розвідникам.

"І всім іншим, хто захищає і хто допомагає захищати українське небо. Сьогоднішній результат – 60 ракет збито. Відзначилися всі повітряні командування – "Центр", "Південь", "Схід" і "Захід", ‒ сказав президент.

Зеленський відзначив бійців 96-ї зенітної ракетної бригади, які прикривають Київську область.

"Понад 40 ракет терористів були знищені саме в небі центральних районів країни й поблизу Києва. Я дякую вам, воїни", ‒ звернувся глава держави.

"Але, на жаль, є влучання. Терористам потрібна така масовість ракетних нальотів, щоб хоча б частина їхніх "іздєлій" досягала призначених цілей. Всі їхні мішені сьогодні – цивільні. І це переважно енергетика та об'єкти теплопостачання. Певно, внаслідок цієї війни сенс слова "терор" для більшості людей світу буде асоціюватися передусім з ось такими божевільними діями Росії", ‒ сказав Зеленський.

16 грудня російські терористи здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Ворог обстрілював Київську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку область.

Київ витримав одну з найбільших ракетних атак з початку повномасштабної російської агресїі. Ракетний удар по Запорізькій області також був одним із найбільш масованих.

Російські терористи випустили по об'єктах критичної інфраструктури України 76 ракет. Українська протиповітряна оборона збила 60 ворожих ракет.

Деякі ракети, яка Росія використовує під час обстрілів по Україні, йдуть фактично з конвеєра, розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: у російських терористів залишилося ракет на кілька масованих ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути