Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 12:12

Зеленський телефонує депутатам після голосувань

Зеленський телефонує депутатам після голосувань
Зеленський телефонував Арахамії через хвилину після голосування. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський телефонує народним депутатам від "Слуги народу" після голосувань у Верховній Раді. Про це розповів голова партії "СН", нардеп Олександр Корнієнко.

Говорячи про заяву Зеленського ветувати проголосований парламентом законопроєкт про кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях Корнієнко в інтерв'ю "РБК-Україна" сказав:

"Я називаю це найшвидшим вето в історії: коли ти голосуєш, а президент уже за хвилину телефонує Давиду (Арахамії, голові фракції "СН". - Gazeta.ua) і каже, що його ветує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза минула: 97 "слуг народу" та їхні родини купили авто, квартири й землю

"Одна з правок стосувалася нібито зручності для декларантів. Це правка Ігоря Фріса (нардеп від "СН". - Gazeta.ua), заслуженого юриста України. У нього є чітка позиція, яку він висловив на Facebook. Він вважає: якщо декларант не проінформований про наявність активів у його подружжя або членів родини, які з ним мешкають і підпадають під декларування, то це не є кримінальним правопорушенням. Адже він не знав.

Це був саме той випадок, коли люди або не зорієнтувалися, або не зрозуміли. Деякі люди підходили (у мене немає підстав їм не вірити) і щиро казали: ми думали, що він збиває правку, ставить її на відхилення. Але коли набирається 226, її підтверджують, а не відхиляють.

Тому ми проголосували, розуміючи що буде вето, і ми враховуватимемо пропозиції президента. Там були ще зауваження з інших позицій", - розповів "слуга".

3 червня Верховна Рада повернула покарання за брехню в деклараціях, але з поправками, які пом'якшують відповідальність.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв ветувати ініційований ним закон.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський телефонує депутатам після голосувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути