субота, 22 жовтня 2022 21:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, за яких умов Україна погодиться на переговори з РФ

Зеленський сказав, за яких умов Україна погодиться на переговори з РФ
Президент України Володимир Зеленський розповів, за яких умов готовий вести переговори з Росією. Фото: ОП

Коли Росія поверне території у міжнародно визнаних кордонах від 1991 року, тоді Україна скаже, в якому форматі і з ким готова говорити.

Безповоротним моментом в історії можливих переговорів з російським лідером Володимиром Путіним стало проведення так званих референдумів на окупованих територіях України. Про це в інтерв'ю для канадських телеканалів CTV та CBC заявив президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо росіяни нам вимкнуть світло – знайдемо їх за запахом" – Зеленський

Він нагадав, що після проведення Росією "референдумів" на окупованих територіях Україна заявила про остаточне припинення перемовин з чинним російським президентом.

"Референдуми стали крапкою у цій історії. Вони можуть повернути нам назад нашу територію, якщо вони хочуть перемовин. Вони повинні вийти з нашої території та залишити нам нашу землю у міжнародно визнаних кордонах від 1991 року. І тоді ми скажемо, в якому форматі та з ким ми готові говорити", – заявив Зеленський.

На думку українського президента, це цілком справедливо.

"Щоб говорити, треба відмотати до того моменту, коли наші держави говорили. А це було до війни – до 2014 року", – сказав Зеленський.

Після закінчення війни Росії проти України між країнами не буде колишніх відносин. Бо українці не вибачать росіян, які намагаються знищити їх як націю.

Але рано чи пізно Росію очолять люди, з якими Україна в тому чи іншому вигляді спілкуватиметься, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, за яких умов Україна погодиться на переговори з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути