вівторок, 06 липня 2021 19:00

Зеленський сказав українцям: "Я вам нічєво нє должен"

Зеленський сказав українцям: "Я вам нічєво нє должен"
Зеленський ігнорує суспільний запит на справедливість, пишуть користувачі Facebook. Фото: president.gov.ua

У вівторок, 6 липня, президент Володимир Зеленський відповів на петицію, в якій вимагали звільнити заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Його Зеленський призначив на посаду торік у серпні.

"Статтею 19 Конституції України встановлено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством", - відповів Зеленський. Таким чином відмовив.

За президентства Януковича Татаров працював в МВС. Під час Революції гідності за поданням міністра Віталія Захарченка отримав звання "Заслужений юрист України" від колишнього президента Віктора Януковича. Захарченко і Янукович втекли до Росії.

"Татаров стверджував, ніби міліція "не використовує зброю", а мітингувальники загинули через поранення в потилиці. А отже, стріляли в них не міліціонери, а "люди, які були поруч", - сказано в петиції.

У грудні Татарову повідомляли про підозру хабаря за надання недостовірного письмового висновку судового експерта в справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії.

Реакцію Зеленського на петицію коментують користувачі Facebook.

Данило Мокрик, журналіст

"Все, що написано по суті, уся відповідь - в одному реченні: "Ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством".

Типу: а нащо це ви мене петицією намагаєтеся змусити зробити те, чого я не зобов'язаний робити? Це - оте саме легендарне "Я вам нічєво нє должен", тільки трішечки іншими словами.

Наступний логічний крок: скасувати інструмент петицій взагалі. Бо це ж кожна петиція - спроба спонукати президента зробити щось, чого він просто так робити не зобов'язаний.

Народовладдя, казав він. Народ має приймати рішення, казав він. А коли зібрали 25 тис. підписів за звільнення Татарова, він додав: "Я вам нічєво нє должен".

Олена Трибушна, шеф-редактор "24 каналу"

"В картині світу діючого президента України - нормально допомогти сп*здити у держави пару десятків мільйонів, отримати підозру в НАБУ, відмазатись в судах і працювати на поважній посаді заступника голови Офісу президента. Нормально - відмазувати опричників Януковича, які розстрілювали протести, а потім працювати в Офісі президента, який "з дитинства за демократію і Революцію гідності"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки Зеленський обіцяє рівні можливості, його оточення ганяє на номерах без штрафів

Група "Автомайдан"

"Президент Зеленський відповів на петицію про відставку Татарова і ... фактично послав всіх підписантів.

Влада продовжує прикриватися законодавством, коли їм це вигідно та ігнорувати суспільні запити на справедливість"

Богдан Буткевич, журналіст

"Зеленський не мав сміливості чесно сказати - це мій рєшала, тому я його звільняти не буду"

Роман Лозинський, народний депутат

"Яка жалюгідність. Зеленський відреагував на петицію з вимогою звільнення Олега Татарова — чорта режиму Януковича, нині заступника голови ОП.

Посилається на статтю 19 Конституції, яка взагалі не про це. Чергова маніпуляційна відписка. Вчергове переконуємося в його безпринципності. Чхати він хотів на пам'ять Небесної Сотні. Та готовий покривати корупціонерів зі свого оточення.

Бридко"

Петиція за звільнення заступника керівника Офіса президента Олега Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів у червні. Її створив голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін.

"Я вам ничего не должен. Я должен только своим родителям", - говорив Зеленський журналістам "Радіо Свобода", коли йшов у президенти. Так відповів, коли журналісти спробували запитати про діяльність його кінобізнесу в Російській Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав українцям: "Я вам нічєво нє должен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути