четвер, 19 серпня 2021 20:45

Зеленський сказав, чого очікує від Меркель

Зеленський сказав, чого очікує від Меркель
Зеленський очікує, що Меркель привезе гарантії економічної безпеки. Фото: Reuters

Федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель може привезти до Києва певні гарантії енергетичної безпеки.

Президент Володимир Зеленський сказав про це в інтерв'ю журналістам Washington Post, Liberation, Funke Media, "Новое время" та "Новая газета", передає Офіс президента.

"Я не очікую, що канцлер приїде з подарунками в Київ. Цього вона не робила навіть у минулі роки. Я сподіваюся, що Ангела Меркель та Володимир Путін досягнуть певної згоди, з якою вона прибуде до Києва. Це можуть бути гарантії для України. Наприклад те, що Росія погодиться на постачання мінімальних обсягів газу, що транспортуватиметься газопровідною системою України в ЄС", – зазначив президент.

Він сказав, що Меркель у відносинах з Росією керується прагматичними міркуваннями, але він вважає цей підхід надто м'яким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель визнала, що в Німеччині помилились з оцінкою ситуації в Афганістані

"Зрозуміло, що вона намагається підтримувати відносини з Москвою. Це можна назвати прагматичним підходом. І вона хоче уникнути того, щоб під час виборів до Бундестагу 26 вересня дійшло до якихось сюрпризів. Росія має, як і раніше, вплив. Моя особиста думка, що канцлер просуває дуже делікатний шлях балансування. Як на мене, то це аж занадто м'яко", – наголосив президент.

Опублікована програма офіційного візиту Ангели Меркель в Україну. На зустрічі із Володимиром Зеленським обговорять економічне співробітництво і Мінські угоди. Крім того, канцлер ФРН зустрінеться з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Пресреліз з'явився на офіційному сайті німецького уряду.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, чого очікує від Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути