Ексклюзиви
четвер, 16 липня 2020 16:59

Зеленський: Шість років ми захищаємо свій суверенітет від російської агресії

Зеленський: Шість років ми захищаємо свій суверенітет від російської агресії
Україна має повернути всі свої території, які захопив російський окупант, каже президент. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський виступив із промовою у Верховній Раді з нагоди 30-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України.

"Дорогі українці! Сьогодні, шостий рік поспіль, ми захищаємо свій суверенітет від російської агресії. Ми платимо за це високу ціну - життя наших громадян.

Сьогодні весь цивілізований світ визнає, що Україна робить усе для настання такого бажаного миру. Справедливого миру. Миру в нашому розумінні цього слова. Саме того миру, де державний суверенітет пануватиме в реальності, а не на папері.

Так. Ми втратили частину території, ми втратили своїх людей. І на жаль, ми не можемо повернути загиблих. Але повинні повернути усі свої території. Повернути віру у правду і справедливість. Щоб те, заради чого загинули наші герої, ніколи не виявилося даремним. Я переконаний, що шанс досягти цього в нас, українців, є лише в одному разі - якщо всі ми об'єднаємося. Так само, як і 30 років тому", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїни ЗСУ знищили окупантів

Також Зеленський закликав політиків не сваритися.

"Шановні друзі, ​годі сварок та розбрату, годі маніпуляцій та політичних ігрищ. Годі ділити українців та ділитися самим. На владу чи опозицію, лівих або правих, червоних або синіх. ​Потрібно перестати бути політиками. Час стати державними діячами. Людьми, що мають не великий апетит, а велику мрію - про єдину, сильну і непереможну Україну. ​Це моя мрія і моя мета. Впевнений, що і ваша також", - заявив він.

Україна відзначає 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет. Документ ухвалили 16 липня 1990 року.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Шість років ми захищаємо свій суверенітет від російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути