середа, 25 вересня 2019 16:21

Зеленський із трибуни ООН згадав загиблого Василя Сліпака

Автор: EPA-EFE
  Зеленський показав з трибуни ООН кулю - такою на Донбасі вбили  оперного співака Василя Сліпака
Зеленський показав з трибуни ООН кулю - такою на Донбасі вбили оперного співака Василя Сліпака

Президент Володимир Зеленський почав свій виступ на 74-й сесії Генасамблеї ООН зі згадки про оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі.

"Розповім вам історію людини, для якої "Бути почутим" стало сенсом життя. Ця людина мала божественний голос. Його називали одним із найкращих баритонів і контратенорів усього світу. Його голос звучав у Карнегі-хол у Ньою-Йорку, у соборі Нотр-Дам, лондонському Ковент-Гардені та Гранд Опері у Парижі. Кожен із вас міг особисто почути його неймовірний спів. Але, на жаль, є річ, яка не дозволить вам цього зробити", - сказав Зеленський.

При цьому він продемонстрував кулю калібру 12,7 мм. Такою вбили Сліпака. І додав, що її вартість - $10 - це вартість людського життя у столітті, де "замість бути почутим у вас є можливість бути убитим".

"Людину, про яку я вам розповів, звали Василь Сліпак. Це українець, соліст Паризької національної опери, який загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики кинули Кучмі закривавлений паспорт Василя Сліпака

На окупованому Донбасі 29 червня 2016-го загинув 42-річний Василь "Міф" Сліпак – соліст Паризької національної опери, волонтер, боєць 1-ї штурмової роти Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Це перший в Україні доброволець, якого визнала і нагородила влада зіркою Героя України.

Бойовика, який застрелив Сліпака, вбили 9 грудня поблизу Мар'їнки.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський із трибуни ООН згадав загиблого Василя Сліпака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути