понеділок, 24 жовтня 2022 22:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: Росія більше ніколи не буде суб'єктом

Зеленський: Росія більше ніколи не буде суб'єктом
Ми не маємо право розслаблятися, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Вплив Російської Федерації випаровується.

Україна ламає так звану другу армію світу, відтепер Росія буде тільки прохачкою. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Ніколи більше Росія не буде суб'єктом, який може щось комусь диктувати. Немає більше у неї потенціалу, щоб диктувати. Світ це бачить. Російський потенціал розтрачується зараз на це божевілля – на війну проти нашої держави й усього вільного світу", – сказав президент.

РФ "щось там випрошує в Ірані, щось намагається вичавити із західних держав – вигадуючи різні нісенітниці про Україну, залякуючи, обманюючи".

У Росії більше немає газового впливу, заявив Зеленський.

"Був військовий вплив – випарується. Була політична вага – тепер ізоляція, що постійно збільшується. Були ідеологічні амбіції – тепер лише огида", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна ЄС визнала Росію спонсором тероризму

Чим більше свого потенціалу Росія втратить зараз, тим більше реальної свободи отримають усі народи і поруч з Росією, і в її межах.

"Україна – у першу чергу. 24 лютого у Кремлі про це і подумати не могли, хоча варто було б. Але зараз, 24 жовтня, немає вже такого російського посадовця і пропагандиста, який не розумів би куди все це для них рухається", – сказав Зеленський.

Але, усвідомлюючи все це, українці не мають права розслаблятися, заявив президент.

"Нам ще треба пройти шлях до української перемоги", – сказав Зеленський.

"Ми відстояли незалежність нашої держави, і Росії цього вже не змінити. Крок за кроком звільняємо українську землю. Зараз звучать Донбас, Харківщина, Херсонщина. Але звучатимуть і Запорізька область, і Крим. Настане час, і вся Україна буде вільною", – заявив глава держави.

Послам 30 держав представили проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії, повідомляв президент. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ підтримати створення трибуналу.

Росія скоїла геноцид в Україні, заявило МЗС Німеччини.

Після завершення війни від РФ від'єднаються регіони, сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Росія більше ніколи не буде суб'єктом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути