Ексклюзиви
пʼятниця, 31 березня 2023 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: російське зло впаде, людяність переможе

Зеленський: російське зло впаде, людяність переможе
Україні допомагають друзі, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна переможе російського агресора.

В України є друзі, які допомагають у боротьбі. Про це сказав президент Володимир Зеленський у Бучі.

"Ми точно переможемо у цій битві. Російське зло впаде саме тут – в Україні, і більше не зможе піднятися. Людяність переможе. Але людство має пам'ятати кожне українське місто, чиї героїзм і стійкість дають майбутнє усім, хто цінує найголовніше – життя", – сказав Зеленський.

Вже більше як 400 днів український народ сконцентрований на відбитті геноцидної повномасштабної агресії Росії, сказав глава держави.

"Україні допомагають наші друзі. Вони сьогодні тут. Ми їм вдячні. Україні допомагають народи, які так само, як і ми, вірять у те, що життя людини є найвищою цінністю", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

"Чому Росія вбиває? Для чого Росія знущається, катує, тероризує? Вона прагне знищити гідність людей, щоб людина значила нуль. Щоб звичайна людина на території, яку контролює Кремль, була тільки пилом під ногами тих, хто утримує владу. Так і є в Росії сьогодні, і так ніколи не буде в Україні. Ніколи в усій Європі, на землі кожного із народів, які захищають свободу, як ми це робимо сьогодні", – сказав Зеленський.

На вулицях Бучі світ побачив справжнє російське зло без маскування, сказав президент.

"Ми не дамо забути. Людська порядність не дасть забути. На вулицях Бучі світ побачив російське зло, зло без маскування. Побачив те, що Кремль прагнув принести і на інші вулиці України, інші вулиці Європи і світу, які могли би захопити російські окупанти, могли би, якби не ви, якби не ми, якби не українці", – заявив Зеленський.

У річницю звільнення Бучі від російських загарбників Зеленський із західними лідерами приїхали у місто. Вшанували пам'ять загиблих.

Українські захисники звільнили Бучу 31 березня минулого року.

Під час окупації російські війська щодня вчиняли в Бучанському районі Київської області понад 270 воєнних злочинів. За 33 дні окупації росіяни скоїли понад 9 тис. злочинів, за даними Офісу генерального прокурора. Понад 1400 мешканців окупанти вбили. Серед загиблих – 37 дітей, 52 дітей було поранено.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: російське зло впаде, людяність переможе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути