пʼятниця, 28 січня 2022 19:05

Зеленський різко відреагував на навчання РФ на кордоні з Україною

Зеленський різко відреагував на навчання РФ на кордоні з Україною
Президент України Володимир Зеленський поспілкувався із представниками іноземних засобів масової інформації. Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Президент України Володимир Зеленський різко відреагував на проведення військових навчань Російської Федерації на кордоні з нашою країною.

Назвав поведінку агресора ризикованою й небезпечною, про що сказав на зустрічі із представниками іноземних засобів масової інформації, повідомляє Gazeta.ua.

"Якщо Росія заявляє, що вона за мінські перемовини і не збирається нападати на Україну, то вона може принаймні показувати кроки, які підтверджують ці слова. Навіщо така кількість військових, нащо проводити так часто навчання", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили аеродроми у Білорусі, куди РФ перекидає свої війська

Президент дорікнув Російській Федерації за проведення військовий навчань на кордоні з нашою країною. Це не зіставляється з заявами Кремля про те, що Росія, нібито, не має наміру нападати на Україну.

"Це ризики, може бути провокація. Навіть, якщо ти не збираєшся (нападати - Gazeta.ua), для чого ти це робиш? Залякувати? Що це за мазохізм? Що, хтось боїться? Ми не боїмося?", - додав Зеленський.

Спільні військові навчання "Союзна рішучість" Росії та Білорусі триватимуть з 10 до 20 лютого. До них планують залучити низку військових частин Східного військового округу ЗС РФ, повідомляли російські ЗМІ.

Також великі військові навчання розпочав 26 січня Чорноморський флот Росії. На них вийшли кілька корабельних груп, усього - понад 20 кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський різко відреагував на навчання РФ на кордоні з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути