неділя, 26 липня 2020 21:24

Зеленський провів телефонну розмову з Путіним: про що говорили

Зеленський провів телефонну розмову з Путіним: про що говорили
Зеленський поговорив з Путіним по телефону. Фото: Просвіт

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним під час якої сторони обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час "нормандського саміту".

Співрозмовники вітали досягнення домовленості про повний і всеосяжний режим припинення вогню на Донбасі, який починається з 00:01 27 липня 2020 року. Путін підтримав цю домовленість, повідомили в прес-службі Офісу президента.

Лідери погодилися з необхідністю термінової реалізації додаткових заходів із підтримки режиму припинення вогню на Донбасі.

Було акцентовано увагу на необхідності успішної реалізації домовленостей, досягнутих чотирма лідерами в Парижі, у контексті важливості проведення наступного саміту "нормандської четвірки" в Берліні.

Президенти двох країн також обговорили деталі взаємодії в частині розмінування, розведення сил і засобів та відкриття нових КПВВ на лінії зіткнення, діяльності СММ ОБСЄ, а також забезпечення доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до утримуваних бойовиками осіб.

Крім того, Володимир Зеленський порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова у зв'язку з трагічною загибеллю його трирічного сина.

Зеленський наголосив на необхідності подальших практичних кроків у питанні звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, а також у Російській Федерації.

Сторони також обговорили закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який перебуває на розгляді в політичній підгрупі ТКГ, і закон про децентралізацію, що передбачає зміни до Конституції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ наступатиме у морі та повітрі - в якому стані український флот

Раніше, Володимир Путін анонсував появу гіперзвукової зброї для російських військових, випробування якої успішно завершуються.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський провів телефонну розмову з Путіним: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути