Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2023 15:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський про "Рамштайн": "Деякі рішення треба пушить"

Зеленський про "Рамштайн": "Деякі рішення треба пушить"
Президент Володимир Зеленський прокоментував завтрашнє засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Фото: president.gov.ua

Деякі рішення на завтрашньому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" треба пришвидшувати.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, повідомляє Gazeta.ua.

"Є меседжі нашої команди, яка буде представлена на засіданні "Рамштайну". Деякі речі треба трішечки пушить. Щоб відповідна зброя, яка посилить нашу армію на полі бою, прийшла швидше, ніж вона навіть запланована", – заявив президент.

Зеленський сказав про зброю, на яку Україна "так довго очікує".

"Важливо обговорити зброю, ту зброю, на яку так довго Україна очікує. На відповідний тренінг наших пілотів, на далекобійну зброю. З дуже конкретною кількістю, про яку були домовленості", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Місце України по праву в НАТО" – генсек

Водночас генсек НАТО заявив, що очікує від "Рамштайну" оголошення "конкретної військової підтримки".

"Це буде на додаток до тієї безпрецедентної підтримки, яка вже надається", – сказав Столтенберґ.

"Члени Альянсу Нідерланди і Данія оголошують про 14 нових танків Leopard. Сполучені Штати Америки також оголосили про новий багатомільйонний пакет допомоги, включно з HIMARS, боєприпасами. Ми очікуємо, що це все виконуватиметься", – заявив генсек.

Зі слів Столтенберґа, обговорюються різні типи озброєння.

"Спочатку головна увага приділялася легкій протитанковій зброї, таким системам, як Javelins. Потім фокус уваги був зосереджений на артилерії. Згодом – на системах протиповітряної оборони, включаючи найсучасніші, такі як NASAMS та батареї Patriot. Зараз це бойові танки – союзники дійсно передають бойові танки та бойові літаки", – сказав генсек.

"Маємо обговорювати необхідність нових платформ (озброєння). Але забезпечення того, щоб наявне озброєння працювало належним чином, є важливим завданням. Яке ми також будемо обговорювати на зустрічі у Рамштайні завтра", – також заявив Столтенберґ.

Сьогодні Зеленський і Столтенберґ обговорили чотири питання.

11-е засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн" відбудеться 21 квітня.

Минулого місяця відбулося десяте засідання. Тоді міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив про єдність коаліції.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про "Рамштайн": "Деякі рішення треба пушить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути