Ексклюзиви
пʼятниця, 11 серпня 2023 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Зеленський прив'язав "воєнкомів" до Залужного" – політолог про рішення РНБО

"Зеленський прив'язав "воєнкомів" до Залужного" – політолог про рішення РНБО
У боротьбі з корупцією наша держава вибирає замість руйнування системи – звільнення окремих людей, наголосив Олексій Голобуцький. Фото: Facebook

На засіданні Ради нацбезпеки і оборони постановили звільнити всіх обласних "воєнкомів". Так президент Володимир Зеленський реагує на обурення населення корупцією.

Однак проблему це не вирішить. Про це в коментарі Gazeta.ua розказав політолог Олексій Голобуцький.

"Під час війни постійні скандали з воєнкомами та корупцією викликають у людей величезне обурення. Зрозуміло, що Зеленський намагається грати на настроях населення. А вони зараз вкрай негативні. Але звільняти всіх без звинувачень – якось не зовсім правильно", – сказав Голобуцький.

У боротьбі з корупцією наша держава вибирає замість руйнування системи – звільнення окремих людей, наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні звільнять усіх обласних "воєнкомів"

"Тому що суспільство залежить від новин про звільнення посадовців. Але люди – не є панацеєю від корупції. Призначення людей з бойовим досвідом не зруйнує систему. Так, нова людина поки не сяде на схеми, не братиме гроші. Але якщо не воєнком це робитиме, то його підлеглий. Тому що система продовжує існувати. Тому таким рішенням просто поставили галочку. І прив'язали до цього Валерія Залужного. Бо ніхто не каже, що це підлеглість Сирського. А тепер всі знають, що відповідати за воєнкомів буде головнокомандувач", – уточнив Голобуцький.

На засіданні Ради національної безпеки постановили звільнити всіх голів обласних ТЦК. У червні ЗМІ повідомили, що в родини одеського воєнкома Євгена Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад €3 млн, у його дружини – офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок.

Після цього президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужнному звільнити начальника ТЦК. Борисова звільнили.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський прив'язав "воєнкомів" до Залужного" – політолог про рішення РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути