Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2024 10:54

Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн"

Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн"
Президент Володимир Зеленський особисто візьме участь у засіданні "Рамштайну". Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн" для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Він візьме участь у засіданні групи та зустрінуся з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом. Окремо проведе переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцом.

"Нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор. Потрібно, щоб уся зброя з уже оголошених пакетів підтримки нарешті потрапила в бойові бригади. І потрібні сильні далекобійні рішення партнерів, щоб наблизити справедливий мир, якого ми прагнемо", - вказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поїде у Німеччину на "Рамштайн" - Spiegel

Після цього буде Міжнародний економічний форум "Амброзетті" в Італії, зустрічі з представниками італійського бізнес і переговори з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні.

"Узгоджуємо позиції з усіма союзниками по G7", - підсумував Зеленський.

На початку повномасштабної війни західні партнери України створили Контактну групу з оборони України. До неї входять понад 50 країн, очолюю групу США.

Перше засідання відбулося на американській військовій базі "Рамштайн" у Німеччині, тому отримало таку назву. Міністри оборони та військові України та країн-союзників регулярно збираються онлайн чи в очному форматі для обговорення допомоги Україні.

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 6 вересня на однойменній авіабазі в Німеччині. Це буде 24 засідання у такому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути