понеділок, 08 квітня 2019 23:17

Зеленський - прекрасний актор, але з чим він приїде від Путіна? - Порошенко

Зеленський - прекрасний актор, але з чим він приїде від Путіна? - Порошенко
Можливо Володимир Зеленський і щиро хоче в ЄС і НАТО, але декларацій мало, каже президент Петро Порошенко.

Володимир Зеленський не компетентний у міжнародних переговорах. Про це заявив президент Петро Порошенко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Я не накликаю. Я шаную Володимира Зеленського, як прекрасного актора. Навіть більше того. Я не стверджую, що він любить Путіна, або спілкується із ним. Я не маю цієї інформації. І може він щиро хоче, принаймні задекларувати, щоб Україна рухалася в ЄС та НАТО. Але декларацій не достатньо.

Якщо саме в цій галузі президент буде не компетентний. Немає досвіду надзвичайно важких переговорів. Якщо він самостійно намагається поїхати і говорити з Путіним. Із чим він звідти повернеться?", - сказав Порошенко.

"Уже перші повідомлення, починаючи з того "Я буду вести переговори з лідерами (він навіть не сказав так званих) ЛНР-ДНР". Що це означає? Це означає, що Росію вивели. Росія вже не агресор. Санкції до Росії вже не треба запроваджувати. А фактами переговорів із цими найманцями світу посилається повідомлення "А це громадянська війна".

От здавалося таке просте повідомлення: "Чи можу я їхати з ними говорити, чи ні?". Ні. Тому що руйнується світова солідарність навколо України. А потім буде ще - "Так я поїду, і віч-на-віч з Путіним зустрінуся". А де наші партнери по Нормандському формату, де ЄС, США? Якщо ти йдеш і залишаєшся без союзників, це теж руйнується все, що було зроблено.

Якщо скажеш "Мінські домовленості нас не влаштовують". А всі санкції базуються саме на Мінських домовленостях. І якщо Україна сама виходить із них, то немає ні санкцій, ні інструменту тиску", - заявив Порошенко.

"Ми не можемо собі дозволити, щоб з Україною експериментували", - додав діючий президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко: маю відновити довіру

Володимир Зеленський оголосив про готовність іти на дебати з Петром Порошенком. При цьому висунув умову, що дебати мають пройти на стадіоні "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо. І закликав пройти медичну експертизу.

Порошенко погодився зустрітися на НСК "Олімпійський". Він заявив, що чекає Зеленського на стадіоні 14 квітня.

Зеленський, у свою чергу, говорить про дебати 19 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський - прекрасний актор, але з чим він приїде від Путіна? - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути