Ексклюзиви
пʼятниця, 26 березня 2021 17:03

Зеленський порушує демократичні стандарти виборів - "Опора"

Нарада президента Володимира Зеленського за участю кандидата в народні депутати від "Слуги народу" Василя Вірастюка - порушення демократичних стандартів виборів і зловживання адміністративним ресурсом. Про це повідомила Громадянська мережа "Опора" в п'ятницю.

25 березня на сайті президента з'явилося повідомлення про обговорення з Вірастюком, який висувається по виборчому округу № 87 в Івано-Франківській області, перебігу вакцинації.

 

"Опора" заявляє: проведення наради в ОП за участі кандидата є порушенням демократичних стандартів виборів.

Залучення кандидата до офіційного заходу ОП, в якому брали участь президент і посадові особи місцевих органів влади, є зловживанням адмінресурсами у виборчих інтересах.

Таке порушення стандартів виборів полягає у наданні окремому кандидату невиправданої переваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський використовував адмінресурс на місцевих виборах

"Опора" закликала президента та його Офіс не порушувати стандарти демократичних виборів і забезпечувати справжню політичну нейтральність у межах своєї компетенції.

І хоча глава держави є політичною фігурою, на офіційні заходи за його участю, які були організовані державними службовцями та мають офіційний статус, мають поширюватися всі передбачені законодавством та міжнародними документами обмеження.

Вибори в окрузі №87 відбудуться в неділю, 28 березня. Зареєстровані 15 кандидатів у народні депутати.

Про те, що президент Володимир Зеленський створює додаткові переваги й використовує адміністративний ресурс для кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка на довиборах у Верховну Раду, повідомляв Комітет виборців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський порушує демократичні стандарти виборів - "Опора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути